Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Korhelyleves

Hozzávalók (4-5 személyre):
40 dkg savanyúkáposzta
20 dkg füstölt oldalas
20 dkg füstölt kolbász
4 dkg zsír
5 dkg liszt
1 kis fej vöröshagyma
1,5 dl tejföl
1-2 babérlevél
pirospaprika
1-2 gerezd fokhagyma

(citromlé)

A (megkóstolt/előkészített) savanyúkáposztára önts bő 2 liter hideg vizet, tedd bele a babérlevelet, az oldalast, a füstölt kolbászt, s főzd puhára. A zsírral, a liszttel, az apróra vágott vöröshagymával, a fokhagymával és a pirospaprikával készíts zsemleszínű rántást. A levesből vedd ki a babérlevelet, az oldalast és a kolbászt, s a levet sűrítsd be a rántással. Jól forrald össze, ha kell, még ízesítsd sóval, esetleg citromlével. Tedd bele vissza a kicsontozott és felkockázott oldalast, valamint a felkarikázott kolbászt. Tálaláskor tejfölt kínálj hozzá.

Ha a káposzta szálai hosszúak, érdemes azokat a legelején felaprítani, mert a kitálalt levesben - egy kanállal kínlódva - már keservesen nehéz lehet a megszelídítésük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!