Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sóskaleves

Hozzávalók (4-5 személyre):
40 dkg sóska
4 dkg zsír
5 dkg liszt
1 közepes fej vöröshagyma
1,5 dl tejföl
cukor

1,5 l csontleves (vagy víz)
(1 zsemle)

A hagymát kockázd apróra, dobd forró zsírra, s ezen párold meg (az alaposan megmosott) sóskát. Közben szitáld bele a lisztet is. Ha a sóska lényegében megpuhult, akkor öntsd fel a csontlével (ha nincs, akkor vízzel), sózd, adj hozzá (kb. 2-3 evőkanálnyi) cukrot, s alaposan forrald össze. Végül passzírozd át a levest, s keverd hozzá a tejfölt.
(Tálaláskor pirított zsemlekockákat is kínálhatsz mellé.)

A sóskalevest szokás úgy is tálalni, hogy forró csészébe szedjük, a tetejére pirított zsemleszeletet helyezünk, arra reszelt ementáli sajtot szórunk, majd sütőbe tesszük, míg a teteje pirosra nem sül.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!