Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Spárgakrémleves

Hozzávalók (4-5 személyre):
30 dkg spárga
5 dkg vaj
5 dkg liszt
2 tojássárgája
1 dl tej
1,5 dl tejszín
3 dkg cukor

1,25 l csontleves (vagy víz)

A megtisztított spárgák fejrészét vágd 2-3 centiméteres darabokra, s kevés sós, gyengén cukros vízben főzd puhára, majd tedd félre, de tartsd melegen. A spárgaszárakat karikázd fel, s a sózott cukrozott csontlében főzd meg. A vaj kétharmadával és a liszttel készíts világos rántást, s ezzel sűrítsd a levest. Add hozzá a tejet, jól forrald össze, majd passzírozd át, s a levet egy habverővel keverd simára.   Legírozd (a tejszínnel és a tojással) és montírozd (a maradék vajjal). Tálaláskor előmelegített tányért/csészét használj, s ekkor a külön főzött (és lecsurgatott) csirágfejdarabokat is tedd a krémlevesbe.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!