Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Babgulyás Berci módra

Hozzávalók (8 személyre):
80 dkg marhalábszár
4 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
40 dkg szárazbab
50 dkg burgonya
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél

A babot előző este beáztatjuk. A fölforrósított olajon üvegesre pirítjuk a fölaprított vöröshagymát. Beletesszük a kockára vágott húst, pirospaprikával meghintjük, átforgatjuk, kevés vízzel fölöntjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd babérlevéllel és sóval ízesítve, lassú tűzön félpuhára főzzük a húst. Ekkor beleszórjuk a babot, a kockára vágott zöldséget és annyi vizet adunk hozzá, hogy az bőven ellepje. Amikor a hús megpuhult, beledobjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát, majd lassan rotyogtatva készre főzzük.

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!