Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Borban párolt húsos káposzta

Hozzávalók (8 személyre):
1 kg savanyú káposzta
1 l száraz fehérbor
2 evőkanál olaj
3-4 babérlevél

1 kiskanál fekete bors
60 dkg füstölt oldalas
30 dkg füstölt kolbász
30 dkg füstölt tarja

Az olajjal kikent bográcsba terítjük a savanyú káposzta felét. Rátesszük a kisebb darabokra vágott húsféléket és a kolbász, rászórjuk a fekete borsot és a babérleveleket. Beborítjuk a maradék káposztával, kicsit megsózzuk. Fölöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a húsok mind megpuhulnak. Héjában főtt vagy fóliában sült burgonyát adunk mellé.

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!