Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csirkemell-falatok nyárson sütve

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
12 vastag uborkakarika
4 piros színű zöldpaprika
10 dkg húsos szalonna
1 késhegynyi őrölt fehérbors
2 evőkanál olaj

A kicsontozott és bőrétől megtisztított csirkemellet vékonyan felszeleteljük, majd kb. 8x4 cm-es csíkokra vágjuk. A megmosott fiatal uborkát vastag karikákra szeljük, a szalonnából és a zöldpaprikából pedig kb. 4x4 cm-es szeleteket vágunk. Az alapanyagokat megsózzuk és felváltva, a csirkemell-csíkokat kettéhajtva, nyársra húzzuk. A nyárs két végét uborkakarikával zárjuk le. Körben megszórjuk fehérborssal és megkenjük kevés olajjal. Hamvadó parázs fölött szép színesre megsütjük.

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!