Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Angolna nyárson sütve

Hozzávalók:
1 kg angolna
8 közepes gomba
12-16 vastag uborkakarika
4 közepes, kemény paradicsom
16 dkg kövér szalonna
2 evőkanál olaj
1 citrom leve
1 késhegynyi fokhagymás só

Az angolnát megnyúzzuk, gondosan megmossuk, leszárítjuk, majd 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, végül megsózzuk. A szalonnából 12 szeletet vágunk. A gombát megtisztítjuk és tönkjével együtt, citromos fövő vízbe tesszük kb. 8 percre. Kivesszük, s hagyjuk kihűlni. Előkészítjük az uborkakarikákat és a félbevágott paradicsomokat is. Az alapanyagokat felváltva nyársra húzzuk, körben megsózzuk, citromlével elkevert olajjal megkenjük és fokhagymás sóval is meghintjük. Parázs fölött, a nyársakat többször megforgatva, rövid idő alatt megsütjük.

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!