Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Arepa (sós)

Hozzávalók:
2 csésze kukoricaliszt
2 csésze víz
kevés só
vaj
sajt

A kukoricalisztet és a vizet keverd össze, sózd meg, s gyúrj belőlük kis pogácsákat. Majd azokat kivajazott palacsintasütőben - mindkét oldalukon - süsd meg. (Ha az edényt közben lefeded, hamarabb és jobban átsül. Az arepa akkor van készen, ha a pogácsa külső rétege már megkeményedett - a színe általában nem változik.) Végül a pogácsákat óvatosan vágd ketté, kend meg vajjal, s tegyél sajtszeletet a két fele közé.
(A töltelék dúsítható sonkával, csirkehússal és zöldségekkel is.)

Ezt a receptet Ilonkától kaptuk Venezuelából. Ő arra is felhívta a figyelmet, hogy Dél-Amerikában valóban liszt finomságúra őrölve használják a kukoricát; tehát, ha csak puliszkalisztet sikerül szerezni, akkor azt célszerű egy (megtisztított) kávédarálón átdarálni.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!