Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Arepa (édes)

Hozzávalók:
2 csésze kukoricaliszt
1 csésze víz
1 csésze tej vagy kókusztej
1-2 kiskanálnyi cukor
csipetnyi só
vaj
(őrölt fahéj)
(őrölt ánizs)

A kukoricalisztet, a cukrot, a vizet és a tejet keverd össze, a tésztát sózd meg - esetleg fűszerezd fahéjjal és ánizzsal is -, s gyúrj belőlük kis pogácsákat. Majd azokat kivajazott palacsintasütőben - mindkét oldalukon - süsd meg. (Ha az edényt közben lefeded, hamarabb és jobban átsül. Az arepa akkor van készen, ha a pogácsa külső rétege már megkeményedett - a színe általában nem változik.) Végül a pogácsákat óvatosan vágd ketté, kend meg vajjal, s - ha van - tegyél bele valamilyen édes tölteléket (pld. lekvárt).

Ezt a receptet Ilonkától kaptuk Venezuelából. Ő arra is felhívta a figyelmet, hogy Dél-Amerikában valóban liszt finomságúra őrölve használják a kukoricát; tehát, ha csak puliszkalisztet sikerül szerezni, akkor azt célszerű egy (megtisztított) kávédarálón átdarálni.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!