Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Citromos tallér kukoricalisztből (gluténmentes)

Hozzávalók:
15 dkg margarin
25 dkg kukoricaliszt
6 dkg porcukor
1 db tojás
1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
1 db citrom reszelt héja és leve
szükség szerint tej
zsír (a tepsi kikenéséhez)
tojás (a megkenéshez)
lekvár vagy dió (a díszítéshez)

A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és ha szükséges, kevés tejjel jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kis korongokat szúrunk ki, melyeket kizsírozott sütőlapra teszünk. A tetejüket megkenjük felvert tojással, közepükre egy darabka kemény lekvárt, birsalmasajtot teszünk, de megszórhatjuk kristálycukorral, darabolt dióval is. Forró sütőben sütjük és a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Ezt a receptet Králl Máriának köszönhetjük, aki azt a Pallas Antikvárium Kft. engedélyével a Házi csemegék című könyvből, sok más finomság közül emelte ki.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!