Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Alma rizslisztes bundában (gluténmentes)

Hozzávalók:
4-5 nagyobb alma
rizsliszt
rizslisztes palacsintatészta
olaj
vaníliás vagy fahéjas porcukor

Az almákat meghámozzuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiszúrjuk belőlük a magházat. A karikákat rizslisztbe forgatjuk, majd sűrű rizslisztes palacsintatésztába forgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Lecsepegtetve még forrón beszórjuk vaníliás vagy fahéjas porcukorral és melegen tálaljuk.
Készíthetjük úgy is, hogy az almákat belereszeljük a palacsintatésztába és kicsit vastagabb palacsintákat sütünk belőle. Ezt is porcukorral tálalhatjuk.

Ezt a receptet Králl Máriának köszönhetjük, aki azt a Pallas Antikvárium Kft. engedélyével a Házi csemegék című könyvből, sok más finomság közül emelte ki.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!