Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Újházy tyúkleves (2.)

Hozzávalók (4-6 személyre):
1 tyúk
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 karalábé
fél zellergumó
10 dkg kelkáposzta
25 dkg karfiol
10 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba
szerecsendió
törött bors

(cérnametélt)

A tyúkot alaposan megtisztítjuk, fejét, nyakát, lábát levágjuk, ezután egészben megfelelő nagyságú fazékba tesszük. Öntünk rá bőven vizet, hozzátesszük a hagymát, fokhagymát és lassan főzzük. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a feldarabolt zöldséget, a rózsáira szedett karfiolt, a megtisztított és félbe vágott gombákat és a zöldborsót. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, teszünk bele egy kevés szerecsendiót, és takaréklángon, lassan egészen puhára főzzük. A levéből kiszedünk 5-6 dl-t, és cérnametéltet főzünk bele. A megfőtt tyúkot feldarabolva előmelegített tálra rakjuk, és a levessel együtt tálaljuk.

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!