Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fogas Jean Bart módra

Hozzávalók (4-5 személyre):
1,6 kg fogas
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
1 dl hal-alaplé
3 dkg hagyma
5 dkg reszelt sajt
20 dkg gomba
1 csomó zöldpetrezselyem
2 dkg morzsa
törött bors

3 dl fehérbormártás

A megtisztított fogast lefejtjük a gerinccsontról, felszeleteljük, megsózzuk, és vajjal kikent tepsibe helyezzük. Meghintjük finomra vágott hagymával, a megtisztított és szeletekre vágott gombával, vagdalt zöldpetrezselyemmel és törött borssal. Ráöntjük a fehérbort és ugyanannyi hallevet (ha utóbbi nincs, akkor kevés vizet). Vajjal megkent fehér papírral befedjük, felforraljuk, és sütőben készre pároljuk.
A halat tálra tesszük. A visszamaradt gombás levet kissé beforraljuk és a fehérboros mártáshoz öntjük. A halat a mártással leöntjük, a tetejét meghintjük reszelt sajttal, szemlemorzsával, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és forró sütőben megpirítjuk. (Vajas burgonyát adunk hozzá.)

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!