Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Petőfi rostélyos

Hozzávalók (5 személyre):
5 szelet rostélyos
10 dkg zsír
20 dkg hagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg lecsó
2 dkg paradicsompüré
2 dkg liszt
1,5 dkg pirospaprika
1 g köménymag
1-2 g majoránna
2 dkg só
(5 db lángos)
(20 dkg füstölt szalonna)

A megsózott és lisztbe megforgatott rostélyosokat zsírban hirtelen átsütjük és egy megfelelő nagyságú lábasba tesszük. Ebben a zsírban világosra pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsompürét, az összezúzott fokhagymát, a köménymagot és a majoránnát, Az egészet elkeverjük, felöntjük kevés vízzel, néhánypercig forraljuk és ráöntjük a rostélyosra. Annyi vizet töltünk még hozzá, hogy a rostélyosokat ellepje és fedő alatt lassan pároljuk. Időnként megforgatjuk és ha kell kevés vizet öntünk utána. A hús teljes megpuhulása előtt hozzáadjuk a lecsót és így fejezzük be a párolást. Tálalásnál 5 db burgonyalángost adunk mellé és azok tetejére 1-1 db sült szalonnát teszünk. (A szalonnát 4 dkg-os szeletekre vágjuk, egy-egy cm távolságban bőrig bevagdaljuk és szép pirosra sütjük.)

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!