Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bélszínszeletek Rossini módra

Hozzávalók (4-5 személyre):
80 dkg tisztított bélszín
3 dkg só
1 g törött bors
15 dkg zsír
20 dkg libamáj
20 dkg gomba
5 db zsemle
2 dkg liszt
5 dl madeira-mártás
(szalmaburgonya)
(szarvasgomba)

A jól letisztított, lehártyázott középső bélszínrészt tíz egyenlő nagyságú darabra vágjuk, tenyerünkkel ütögetve kissé lelapítjuk, megsózzuk és borsozzuk. A libamájat tíz egyenlő szeletre vágjuk, tenyerünkkel kissé meglapítjuk, megsózzuk, mindkét oldalát lisztbe mártjuk. Tíz darab gombának levágjuk a szárát, a fejét megmossuk, majd megszárítva sózzuk és lisztezzük. Öt meghámozott zsemléből 10 db 1-2 cm magas és 4 cm átmérőjű kerek szeletet szúrunk ki, és azok mindkét oldalát zsírban megpirítjuk. Utána megsütjük a libamájat és a gombafejeket, majd ezeket egy kis lábasba téve, s kevés madeira-mártással leöntve melegen tartjuk. A hússzeleteket zsírban hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük. (Nem sütjük át teljesen a szeleteket, így ha már véres lé szivárog belőlük, rögtön kivesszük a zsírból.)
Következőképpen tálaljuk: a tál oldalára bőven teszünk szalmaburgonyát, hosszában egymás mellé rakjuk a zsemleszeleteket, erre tesszük rá a félig sült hússzeleteket, utána ráhelyezzük a libamáj-szeletkéket, majd legfelülre a gombafejeket. Végül leöntjük kevés madeira-mártással és külön csészében is adunk mellé a mártásból. A gombafejek tetejére egy-egy vékony szeletke szarvasgombát is tehetünk.

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!