Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bélszínszeletek Medici módra

Hozzávalók (4-5 személyre):
80 dkg tisztított bélszín
2 dkg só
1 g törött bors
12 dkg zsír
2 dkg szarvasgomba
3 dl Choron-mártás
5 db zsemle
(sült krumpli)

A jól letisztított, lehártyázott középső bélszínrészt tíz egyenlő nagyságú darabra vágjuk, tenyerünkkel ütögetve kissé lelapítjuk, megsózzuk és borsozzuk. Öt meghámozott zsemléből 10 db 1-2 cm magas és 4 cm átmérőjű kerek szeletet szúrunk ki, és azok mindkét oldalát zsírban megpirítjuk. A hússzeleteket zsírban hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük. (Nem sütjük át teljesen a szeleteket, így ha már véres lé szivárog belőlük, rögtön kivesszük a zsírból.)
Tálalásnál egy hosszú tál közepére helyezzük el a pirított zsemleszeleteket, azokra tesszük a húst, majd leöntjük jó sűrű Choron-mártással, és egy-egy szarvasgombaszelettel díszítjük. A tál két oldalára zsírban szép pirosra sütött burgonyadarabkákat helyezünk.

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!