Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bélszínszeletek IV. Henrik módra

Hozzávalók (4-5 személyre):
80 dkg tisztított bélszín
2 dkg só
1 g törött bors
12 dkg zsír
2 dkg vaj
10 db (konzerv) articsóka alj
15 dkg konzerv zöldborsó
3 dl béarni mártás
5 db zsemle
(sült krumpli)

A jól letisztított, lehártyázott középső bélszínrészt tíz egyenlő nagyságú darabra vágjuk, tenyerünkkel ütögetve kissé lelapítjuk, megsózzuk és borsozzuk. Öt meghámozott zsemléből 10 db 1-2 cm magas és 4 cm átmérőjű kerek szeletet szúrunk ki, és azok mindkét oldalát zsírban megpirítjuk. A hússzeleteket zsírban hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük. (Nem sütjük át teljesen a szeleteket, így ha már véres lé szivárog belőlük, rögtön kivesszük a zsírból.)
A leszűrt zöldborsót vajban megmelegítjük és megsózzuk. A konzerv articsóka aljakat saját levében felmelegítjük. Tálalásnál a tál közepére hosszában elhelyezzük a zsemleszeleteket, ezekre tesszük a félig sült bélszínszeleteket, egyenként leöntjük kevés béarni mártással, melléje sorjában egy-egy leszűrt articsóka aljat teszünk, melyekbe egy-egy kávéskanálnyi zöldborsót töltünk. A tál két végére sült burgonyát halmozunk.

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!