Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bélszínszeletek Godard módra

Hozzávalók (4-5 személyre):
80 dkg tisztított bélszín
3 dkg só
1 g törött bors
15 dkg zsír
15 dkg libamáj
15 dkg gomba
15 dkg borjúmirigy
5 db zsemle
5 dkg vaj
3 dl madeira-mártás
(szalmaburgonya)

A jól letisztított, lehártyázott középső bélszínrészt tíz egyenlő nagyságú darabra vágjuk, tenyerünkkel ütögetve kissé lelapítjuk, megsózzuk és borsozzuk. Öt meghámozott zsemléből 10 db 1-2 cm magas és 4 cm átmérőjű kerek szeletet szúrunk ki, és azok mindkét oldalát zsírban megpirítjuk. A hússzeleteket zsírban hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük. (Nem sütjük át teljesen a szeleteket, így ha már véres lé szivárog belőlük, rögtön kivesszük a zsírból.)
A burjúmirigyet 10 percig főzzük, hideg vízben lehűtjük és utána nagyobb kockákra vágjuk. Hasonló kockákra vágjuk a libamájat és a gombát is. Egy serpenyőben vajjal kissé átpirítjuk a gombát, hozzáadjuk a libamájat és a borjúmirigyet, megsózzuk, borsozzuk, majd néhány percnyi pirítás után ráöntjük a madeira-mártást és ezzel jól felforraljuk. Tálalásnál a tál közepére tesszük a zsemleszeleteket, rátesszük a bélszínszeleteket és a tetejére - egyenlően elosztva - elhelyezzük a ragut. Köretnek a tál két végére szalmaburgonyát halmozunk.

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!