Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bélszínszeletek Viktor Hugo módra

Hozzávalók (4-5 személyre):
80 dkg tisztított bélszín
2 dkg só
1 g törött bors
12 dkg zsír
10 db ajóka gyűrű
3 dl béarni mártás
5 db zsemle
(hasábburgonya)

A jól letisztított, lehártyázott középső bélszínrészt tíz egyenlő nagyságú darabra vágjuk, tenyerünkkel ütögetve kissé lelapítjuk, megsózzuk és borsozzuk. Öt meghámozott zsemléből 10 db 1-2 cm magas és 4 cm átmérőjű kerek szeletet szúrunk ki, és azok mindkét oldalát zsírban megpirítjuk. A hússzeleteket zsírban hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük. (Nem sütjük át teljesen a szeleteket, így ha már véres lé szivárog belőlük, rögtön kivesszük a zsírból.) Tálalásnál a tál közepére helyezzük a zsemleszeleteket, rátesszük a bélszínszeleteket és azokat bevonjuk (berácsozzuk) sűrű béarni mártással, majd arra tesszük a kigöngyölt ajókagyűrűket. Köretnek a tál két oldalára hasábburgonyát adunk.

Ezt a receptet a DPG Sültgalamb csapatának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!