Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Avokádó rákkal és dióval

Hozzávalók (2 személyre):
1 nagy, egészséges avokádó
20 dkg rák(hús)
4 dkg vaj
3 dl tejszín
10 dkg apróra vágott dió
20 dkg reszelt parmezán sajt
fél citrom leve
1 evőkanálnyi sűrű paradicsompüré
bors

A rákhúst locsold meg a citrom levével. Az avokádót óvatosan vágd félbe, és a húsát (minél nagyobb darabokban) vájd ki úgy, hogy a héja is ép maradjon. Az utóbbit tedd félre, a húsát pedig vágd 1 cm-es kockákra, majd egy serpenyőben felhevített vajon párold egy-két percig. Ha az avokádó már egyenletesen átforrósodott, add hozzá a rákot, sózd, borsozd, majd újabb két perc párolás után keverd hozzá a paradicsompürét, s végül a tejszínt. Amikor a keverék kicsit besűrűsödött (azaz kb. újabb két perc múlva), vedd le a tűzről, s töltsd meg vele - majdnem teljesen - az avokádóhéjakat. A dióvagdalékot keverd el a reszelt sajttal, s halmozd a töltelékre, majd az egészet tedd előmelegített forró sütőbe, s süsd, amíg a tetején a sajt meg nem pirul.

Ezt a receptet Ilonkától kaptuk Argentínából. Ő még azt is hozzáfűzte, hogy a gyakran kimaradó töltelék külön megsütve is jó, vagy egy - az egyik oldalán már megpirított - kenyérre kenve is megsüthető.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!