Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szoljanka

Hozzávalók (6 személyre):
1,5 liter marhahúsleves
20 dkg főtt marhahús (felkockázva)
20 dkg virsli (karikázva)
20 dkg főtt füstölt tarja (felkockázva)
20 dkg sós (vagy ecetes) uborka
1 fej vöröshagyma
1 evőkanálnyi paradicsompüré
1 evőkanálnyi vágott petrezselyem
2 evőkanálnyi vágott snidling
1 evőkanálnyi kapribogyó
10-15 db olajbogyó
1,5 dl tejföl
zsír vagy olaj
citromszeletek
bors

Az apróra felkockázott vöröshagymát kevés forró zsiradékon párold üvegesre, majd keverd hozzá a paradicsompürét, s azzal pirítsd egy-két percig. Add hozzá a virslit és a tarját, öntsd fel a húslevessel; tedd bele a marhahúst is, sózd, borsozd, s engedd felforrni. Ekkor szórd bele a petrezselymet, a snidlinget, a kaprit, a felkarikázott olajbogyót, a felkockázott uborkát, keverd hozzá a tejfölt, s már csak úgy melegítsd, hogy ne forrjon fel. Citromkarikákkal díszítve tálald.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!