Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zsemlegombóc (1.)

Hozzávalók:
3 db szikkadt zsemle
füstölt szalonna
1/4 kis fej vöröshagyma
3-4 szál petrezselyem
zsír vagy olaj
1 dl tej
1 tojás
kb. 7 dkg liszt
bors

A zsemlét vágd fel (legfeljebb 1 cm-es) kockákra és a szalonnával sütőben pirítsd meg, majd hagyd kihűlni. A nagyon apróra vágott vöröshagymát zsiradékon pirítsd üvegesre, s közben szórd meg finomra vágott petrezselyemmel. A zsemléhez add hozzá a hagymát, valamint a tejjel elhabart tojást. Sózd, borsozd, s keverj hozzá annyi lisztet, hogy végül jól formázható masszát kapj. Formázz belőle (vizes kézzel) félökölnyi gombócokat, s azokat bő, lobogó, sós vízben főzd ki.

A zsemlegombóc egy másik verziójánál nem használunk fonnyasztott vöröshagymát, de még petrezselymet sem, helyettük őrölt szerecsendióval ízesítjük a masszát.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!