Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Káposztás nudli

Hozzávalók:
krumplistészta
fejes káposzta
zsír vagy olaj
cukor
bors

A krumplistésztát nyújtsd ki ujjnyi vastagra, vágd ugyanilyen széles csíkokra, majd azokat darabold 3-4 cm hosszú hasábokra. A nudlikat lisztes kézzel formázd hengeresre (sodord meg), s bő, lobogó, sós vízben főzd ki.
Közben a káposztát nagy lyukú reszelőn reszeld le, sózd be, tedd félre fél órára, azután nyomd ki a levét. Egy tágas edényben, kevés felforrósított zsiradékon karamellázz meg egy kis cukrot, azaz kevergetve addig hevítsd, amíg szépen megbarnul (1 kg káposztához elég 1-2 kávéskanálnyi cukor). Add hozzá a káposztát, és folytonosan keverve pirítsd, a végén borsozd is meg. Ha a káposzta kész, forgasd bele a nudlikat, s - időnként átforgatva - együtt is forrósítsd át.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!