Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szilvásgombóc

Hozzávalók:
krumplistészta
szilva
(kockacukor)
pirított morzsa
porcukor
őrölt fahéj

A szilvát magozd ki, s mindegyik közepébe tegyél egy kockacukrot, s egy kis őrölt fahéjat. A krumplistésztát nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra, majd vágd fel akkor négyzetekre, hogy azokkal egy-egy szilvát beburkolhass.   Minden tésztadarab közepére tegyél egy töltött szilvát, hajtsd rá a tésztát, s lisztes kézzel formázd meg a gombócokat. Bő, lobogó, enyhén sós vízben főzd ki, majd a gombócokat forgasd pirított zsemlemorzsába. Frissen, porcukorral és fahéjjal meghintve tálald.

Ugyanígy készül a sárgabarackos gombóc, bár abból a fahéj - s ha a barack nagyon édes, akár a cukor is - kihagyható.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!