Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rántottleves (Köménymagos leves)

Hozzávalók (4 személyre):
3 dkg liszt
3 dkg vaj
köménymag

pirított zsemlekocka

A lisztből és a vajból készíts rántást. Amikor már barnul, adj hozzá egy kiskanálnyi (darálatlan) köménymagot, s hagyd, amíg kicsit az is megpirul. A rántást ekkor öntsd fel 1,2 liter vízzel (ha van, csontlével), sózd meg, s alaposan forrald össze. (A végén át is szűrheted, hogy megszabadulj a köménydaraboktól.) Tálaláskor pirított zsemlekockát kínálj hozzá.

Gönczi Sándor egy gazdagabb variánst ajánl. Ő már a rántásba is tesz egy kis őrölt pirospaprikát ("a színe miatt"), a levébe pedig egy kis Delikátot ("az íze miatt"), majd vesz személyenként egy-egy tojást, a fehérjéket elhabarva belefőzi a levesbe, s a sárgákat pedig óvatosan belehelyezi, s már csak addig főzi, hogy az utóbbiak belseje még lágy maradjon. Ehhez a verzióhoz is jár a pirított zsemlekocka.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!