Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Citromos rizsleves

Hozzávalók (4 személyre):
1,2 liter (szűrt) tyúkleves
4 dkg rizs
1 nagy tojás
1 citrom
bors

A leszűrt húslét forrald fel, tedd bele a rizst, s a tüzet visszavéve főzd, amíg a rizs már majdnem puha lesz. A tojást keverd ki habosra, s a citrom levét - a habarást  abba nem hagyva - apránként add a tojáshoz. Ha a citromlé elfogyott, néhány evőkanálnyi húsleves óvatos adagolásával folytasd a habarást. (Ennek során a tojásnak kicsit krémessé és melegebbé kell válnia. Ha hirtelen, túl sok forró levet adsz hozzá, akkor a tojás kicsapódhat!) Végül a húslevest vedd le a tűzről, s a citromos tojást - a leves folyamatos keverése mellett - lassan csurgasd bele. Már ne tedd vissza forrni - ha kell, sózd, borsozd -, s azonnal tálald.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!