Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csorbaleves bárányból

Hozzávalók (4-6 személyre):
1,5 liter ciberelé
50 dkg bárányhús
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zellergumó
5 dkg liszt
6 dkg vaj
1 dl tejszín
1 tojássárgája
fél citrom
petrezselyemzöld

A húst, a répákat és zellert vágd kis kockákra, tedd kevés felhevített vajra, s azon párold puhára. A végén szórd meg finomra vágott petrezselyemmel, sózd meg, s öntsd fel a szűrt ciberével. Lassan főzd, s majd sűrítsd vajas rántással, s a kiforralás után legírozd a tejszínes tojással. Tálalás előtt még citromlével ízesítheted, ha kell.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!