Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Töklecsó

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg tök(féle)
30 kg zöldpaprika
20 dkg paradicsom
15 dkg vöröshagyma
5 dkg zsír (olaj)
pirospaprika (édes)
kapor
fokhagyma
cukor

A felhevített zsiradékon fonnyaszd meg a felkockázott hagymát. Húzd le a tűzről, keverj el benne egy csapott evőkanálnyi fűszerpaprikát, add hozzá a felkockázott (és magjaitól megtisztított)  zöldpaprikát, valamint a meghámozott és feldarabolt tököt majd tedd vissza a tűzre. 3-4 perccel később tedd bele a meghámozott, felvágott  paradicsomot is. Keverd össze, gyengén sózd meg és amíg bő levet ereszt, fedő nélkül forrald. Amikor a paprika és a tök már összeesett, csökkentsd a tüzet és fedő alatt párold puhára (de vigyázz, a tök ne főjön szét!). Ha már kész, adj hozzá egy kis cukrot, törj bele egy-két gerezd fokhagymát, s keverd hozzá a finomra vágott (csokornyi) kaprot.

A tökféle lehet például cukkini vagy spárgatök.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!