Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Burgonyaleves póréval és fasírtgombóckákkal

Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg (lisztes) burgonya
1 liter zöldségleves
2 szál póréhagyma
zsiradék
2 dl tejszín
őrölt szerecsendió
bors

a fasírthoz:
25 dkg sovány darálthús
1 tojás
zsemlemorzsa

bors
fokhagyma

A fasírt hozzávalóit dolgozd össze lágy masszává, majd mokkáskanállal szaggasd a forrásban lévő zöldséglevesbe. Ha megfött, lapátkanállal szedd ki, s tedd félre. A burgonyát hámozd meg, főzd meg, s törd át krumplinyomón. A pórehagymát tisztítsd meg, karikázd fel, kevés zsiradékon futtasd meg, majd öntsd fel a zöldséglevessel. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, add hozzá az áttört burgonyát, egyszer forrald össze, s végül öntsd hozzá a tejszínt.
Tálaláskor a tányérba tégy néhány kicsi fasírtot és szedd rá a levest.

Ezt a levest Benkö Gábornak, a recept kreátorának köszönhetjük. Ebben a formájában meleg tészták elé ajánlja, míg 25 dkg párolt vegyeszöldséggel dúsítva önálló étel is lehet. (A krumpli helyett használható maradék krumplipüré is, illetve a zöldségleves készülhet kockából, vagy porból is.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!