Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bécsiszelet borjúcombból

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg borjúcomb
zsemlemorzsa
liszt
tojás

bors
citromkarika
ajókagyűrű (ringli)
a sütéshez:
derített vaj és disznózsír (fele-fele)

A négy nagy szelet húst klopfold fél centi vastagra, majd mindegyiket vágd ketté, hogy minden adagba egy kisebb és egy nagyobb szelet jusson. A húst sózd, borsozd, majd a szokásos módon panírozd. Egy serpenyőben bő, forró zsiradékban süsd aranysárgára a szeleteket. Citromkarikával, s ajókagyűrűvel díszítve tálald.

Ezt a leírást  Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő azt is megjegyzi, hogy a valódi borjúbécsiben az adagonkénti kisebb-nagyobb szelet az osztrák-magyar monarchiát jelképezi. S igen fontosnak tartja, hogy a bundázáshoz szárazon (sütőben) szikkasztott, lereszelt, majd átszitált zsemlét, (s nem pedig holmi szárazkenyérből készült prézlit) használjunk. Kísérőnek egyébként ecetes vagy tejszínes fejessalátát és petrezselymes, vajas sósburgonyát ajánl.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!