Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csőben sült burgonya (2.)

Hozzávalók:
burgonya
tejszín
bors

fokhagyma
(szerecsendió)

A megtisztított fokhagymát zúzd össze, s keverd bele a tejszínbe. A meghámozott nyers burgonyát vágd vékony szeletekre, sózd, borsozd, s egy tűzálló tálba - tetőcserépszerűen - rakd le. Önts rá annyi tejszínt, hogy az ellepje, majd sütőben, 150 °C-on másfél óra alatt süsd pirosra. (A burgonyát legfeljebb kétujjnyi vastagon szabad lerakni, különben a sütési idő megnő.)

Ezt a leírást  Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő azt is megjegyzi, hogy a fűszerezés kiegészíthető még őrölt szerecsendióval, valamint a tejszínben sült burgonya hűtőben 3-4 napig eltartható, s mikrohullámú sütőben regenerálható.
Albert Vera pedig úgy tapasztalta, hogy ily' módon a krumpli akkor is jó lesz, ha nem tejszínt, hanem csak egyszerűen tejet használ hozzá.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!