Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csirke halízre

Hozzávalók:
egy fiatal csirke
krumpli
paradicsom
zöldpaprika
vöröshagyma

tört paprika
metélt tészta

A csirkét darabold fel és a felaprított hagymával, paradicsommal, zöldpaprikával együtt tedd a bográcsba. Öntsd fel vízzel, hagyd felforrni, főzd 10 percig, majd (bőven mérve) szórd bele a jó minőségű tört paprikát és a sót. Úgy főzd, mintha hal lenne a bográcsban, azaz a lé folyamatosan forrjon. Amikor a hús félig megpuhult, add hozzá a felkockázott burgonyát. Amíg az megpuhul, főzd ki külön a metéltet. A kész levest forrón, a metéltet mellé adva tálald.

Ezt a halászléstílusú hagyományos bácskai csirkeételt Ispánovics Csapó Juliannának köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!