Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szilveszteri lencsetál

Hozzávalók:
50 dkg lencse
1-2 fej lilahagyma
4,5 dl tejföl
cukor
mustár
babérlevél
ecet

A lencsét főzd meg sóval és babérlevéllel ízesített vízben, majd szűrd le, s hagyd kihűlni. A meghámozott lilahagymát vágd fel vékonyan félkarikákra, s készíts belőle cukros ecetes hagymasalátát. Ezt hagyd állni egy órát, majd szűrd le (a levére is szükség lesz!), s a hagymát add a lencséhez. A tejfölt ízesítsd mustárral, s add hozzá a hagymasaláta levét is, majd az öntetet keverd a hagymás lencséhez. Tálalás előtt hagyd az egészet hűvös helyen összeérni.

Ezt a receptet Mocsáry Christinának köszönhetjük. Ő salátalevélre szedve, sült bacon szalonnával díszítve tálalja, s ajánlja kísérőnek a szilveszteri virsli minden formájához.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!