Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Pizza-rétes

Hozzávalók:
fűszeres pizzatészta
pizza-szósz
sajt (reszelve)
tej
tojássárgája
(gomba, sonka, paprika, stb.)

A tésztát nyújtsd 0,5 cm vastagra, s téglalap alakúra. A tetejét kend meg vékonyan pizza-szósszal, arra tedd a választott tölteléket (apróra vágott gombát, sonkát, paprikát...), majd bőven szórd meg reszelt sajttal. A téglalap egyik hosszanti oldalától kezdve - jó szorosan - tekerd fel a tésztát. (Ebben segít, ha eleve egy tiszta konyharuhára, vagy lisztezett fóliára fektetted.)   A tekercset fektesd egy (kilisztezett vagy olajjal megkent) tepsibe, szurkáld meg egy hústűvel (hogy ne repesszék majd szét a gázok), s kb. 200 °C-on (légfúvós sütőben 180°C-on) süsd meg. (Sütés közben tejjel elkevert tojássárgájával kenegesd.) Ha átsült, még melegen szeleteld fel.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő zöldsalátát és egy pohár Lambrusco-t (félédes olasz habzóbort) ajánl hozzá, továbbá megjegyzi, hogy a pizza-rétes másnap, hidegen is finom, mivel nem szárad ki.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!