Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Paradicsomsaláta fügével, kecskesajttal

Hozzávalók (4-6 személyre):
1 kg érett kemény paradicsom
4-6 szem szárított füge
20 dkg kecskesajt
1 citrom
1 kanálnyi méz
olívaolaj (extra szűz)
bors

friss bazsalikom

A citrom héját (csak a sárga réteget!) reszeld le, s a gyümölcs levét facsard ki. A citromléből ugyanannyi olívaolajjal, a citromhéjjal és a mézzel keverj - sóval, borssal ízesített - mártást.
A paradicsomot karikázd fel, s rendezd el egy tálra. A lecsumázott fügét vágd csíkokra, s szórd a paradicsomra, majd morzsold rá a kecskesajtot is. A salátát vond át (nappírozd) a mártással, s díszítsd bazsalikommal.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!