Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gyömbéres mogyoróhagyma-chutney

Hozzávalók:
50 dkg tisztított mogyoróhagyma
1 csilipaprika
1 ujjnyi tisztított gyömbér
fehér balzsamecet
méz

bors
1 csokor borsmenta
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj

A hagymát a reszelt gyömbérrel futtasd meg olívaolajon, oltsd le balzsamecettel, majd add hozzá a csilit, a mézet, az összezúzott fokhagymát, sózd és borsozd. Addig főzd tovább, míg a leve be nem sűrűsödik a felére, s ekkor szórd meg az apróra vágott borsmentával.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Szerinte ez a chutney akkor jó, ha eléggé csípős, kissé pikáns ízű lesz. Hidegen és melegen egyaránt ajánlja különféle sültekhez. Megjegyzi még, hogy borsmenta helyett elkészíthető zsályával vagy rozmaringgal is. Egyébként hűtőben hetekig eltartható.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!