Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Töltött burgonya

Hozzávalók:
főtt vagy sült hús
krumpli
tojás
tejföl
füstölt szalonna
(só, bors, pirospaprika stb.)

A szalonnát kockázd fel, süsd ki a zsírját, s tedd félre. A krumplit főzd meg héjában, ha kihűlt, hámozd meg, s vájd ki a belsejét. A húst törd (vagy vágd) finomra, majd keverd össze a burgonyavagdalékkal, s egy kevés tojással. Ha még fűszerezni akarod, most azt is megteheted. A kivájt krumplit - jól púpozva - töltsd meg a masszával, majd állítsd egy (szalonnazsírral kikent) tűzálló tálba. A tetejére önts tejfölt, s arra mehetnek - zsírjukkal együtt - a szalonnakockák. Tedd forró sütőbe, amíg a töltött krumpli szépen megpirul.

Ezt a receptet Gonda Istvánnénak köszönhetjük. Ő azt is megjegyzi, hogy, ha leveshúsból készíti, akkor azt előzőleg megfuttatja hagymás, paprikás olajban.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!