Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Resztelt máj

Hozzávalók:
máj (sertés, borjú, liba)
vöröshagyma
zsír (olaj)
pirospaprika (pirosarany)

(bors)
(majoranna)

A májat vágd kisujjnyi csíkokra. (Ne sózd!) A kis kockákra vágott hagymát párold meg forró zsíron. Amikor a színe aranysárga, mehet rá a máj, amit sűrűn átforgatva, gyorsan piríts. (A zsiradék legyen forró, a máj pedig - egyszerre - ne túl sok. A lényeg az, hogy mire kívülről megpirul, belülről ne száradjon ki, tehát igen gyorsan kell dolgozni.)
Ha a máj megnyomkodásakor már nem jön belőle véres lé - s a serpenyő is jó* -, akkor az edényt a tűzről lehúzva, s lefedve, már megpuhul magától is. A paprikát (esetleg borsot vagy majorannát) elég a végén hozzáadni. A sózás pedig egészen a tálalásig ráér, különben megkeményszik a máj.

* A pirításhoz olyan edényt válassz, amelynek vastag az alja (s a fala), és így nagy a hőtehetetlensége.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!