Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kéksajtos quiche

Hozzávalók (8 személyre):
45 dkg lepénytészta
10 dkg dió
20 dkg kéksajt, áttörve
0,8 dl tej
3 tojás
2 tojássárgája
1,85 dl főzőtejszín

Kéksajtos quicheElőmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat). A diót egy tepsibe szórjuk, 5 perc alatt megpirítjuk a sütőben, majd felaprítjuk. A tésztát egy 25 cm-es fodros szélű, kapcsos fém tortaformába simítjuk. A tésztára gyűrött zsírpapírt borítunk, és kibéleljük nehezékkel (szárazbabbal vagy rizzsel). Vaksütéssel 10 percig sütjük a tésztát, azután kivesszük a sütőből, eltávolítjuk a nehezéket és a papírt, és még 3-5 percig sütjük, vagy amíg a tészta átsül, de színe még fakó. A sütő hőmérsékletét 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat) állítjuk.
Összekeverjük a kéksajtot, a tejet, a tojásokat, a tojássárgáját és a tejszínt (ekkor még tovább is fűszerezhetjük). A keveréket a tésztára öntjük és meghintjük dióval. 25-30 percig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul. A quiche-t a tortaformában hagyjuk, csak tálalás előtt 5 perccel vesszük ki belőle.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Franciaország című gasztro-útikönyvükben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!