Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Nizzai saláta (2.)

Hozzávalók (4 személyre):
4 újburgonya, ledörzsölve
1 evőkanálnyi olívaolaj
20 dkg apró zöldbab, félbevágva
30 dkg olajos tonhalkonzerv
20 dkg fejessaláta-levél
15 dkg koktélparadicsom, felezve
20 fekete olajbogyó, kimagozva
2 evőkanálnyi kapribogyó
3 keménytojás, cikkekre vágva
8 szardella
kb. 1,5 dl vinaigrette-mártás

Nizzai salátaA burgonyát forró sós vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, kis kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és jól összerázzuk. A zöldbabot 3 percig főzzük forró sós vízben, lecsöpögtetjük, leöbítjük hideg vízzel, és félretesszük.
A lecsepegtetett tonhalat egy tálba tesszük, és villával nagyobb darabokra aprítjuk.
Egy tányér aljára salátaleveleket fektetünk. Ezekre szórjuk a burgonyakockákat,
a babot, a tonhalat, a paradicsomot, az olívabogyókat és a kapribogyót,
meglocsoljuk a vinaigrette-mártással. Tojással és szardellável díszítjük.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Franciaország című gasztro-útikönyvükben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!