Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Francia hagymaleves (2.)

Hozzávalók (6 személyre):
5 dkg vaj
75 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 dkg finomliszt
2 liter húsleves
2,5 dl fehérbor
1 babérlevél
2 kakukkfűág
12 szelet száraz bagett
10 dkg sajt (gruyére)

Francia hagymalevesA vöröshagymát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, a sajtot finomra reszeljük.
A vajat felolvasztjuk egy vastag aljú lábasban, és rádobjuk a hagymát. Kis lángon 25 perc alatt egyenletesen barnára pároljuk, kissé karamellizáljuk a hagymát, közben időnként megkeverjük.
A fokhagymát és a lisztet a lábasba szórjuk, és 2 percig folyamatosan kevergetjük. Lassanként hozzáöntjük a levest és a bort, felforraljuk, de közben továbbra is folyamatosan kevergetjük. Beledobjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet. A lábasra fedőt teszünk, 25 percig hagyjuk főni. A kakukkfüvet és a babérlevelet kiszedjük, és megkóstoljuk, kell-e még bele valamilyen fűszer.
A grillt előmelegítjük. A bagett-szeleteket megpirítjuk, elosztjuk 6 előmelegített levesestányérba, és levest merünk rá. Megszórjuk reszelt sajttal, betesszük a grillbe és addig melegítjük, amíg a sajt megolvad és pirulni kezd. Azonnal tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Franciaország című gasztro-útikönyvükben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!