Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Céklás mentasaláta

Hozzávalók (4 személyre):
6 hámozott cékla
0,6 dl balzsamecet
őrölt fekete bors
2 evőkanálnyi magos mustár
5 dkg friss menta
15 dkg salátalevél
20 dkg olajban pácolt feta
1 evőkanálnyi olívaolaj

Céklás mentasaláta A céklát forró vízben 25-35 perc alatt puhára főzzük, lecsöpögtetjük, és cikkekre vágjuk. Ráöntjük a balzsamecetet, a mustárt, megszórjuk borssal, és összerázzuk, hogy jól elkeveredjenek, azután félretesszük hűlni.
A salátához a mentát csíkokra vágjuk, a fetát elmorzsoljuk. A mentát, a salátaleveleket, a fetát és az olívaolajat egy tálban összekeverjük. Tálaláskor a salátát tányérokra szedjük, és rátesszük a céklaszeleteket. Pirított kenyérrel kínáljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Ízvarázs című albumukban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!