Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Marokkói fűszeres borjú birssel

Hozzávalók (4 személyre):
2 evőkanálnyi olívaolaj
8 vastag szelet borjúlábszár
liszt
1 evőkanálnyi kömény
1 evőkanálnyi koriander
1 fahéjrúd
1 evőkanálnyi narancshéj
2 lilahagyma
1 liter marhahúsleves
2 birs

Marokkói fűszeres borjú birssel A lilahagymákat apróra vágjuk, a narancshéjat lereszeljük, a birseket meghámozzuk, kimagozzuk, s négybe szeljük, a köményt és a koriandert megőröljük. Egy mély serpenyőben nagy lángon olajat forrósítunk.
A húst lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róla. A forró serpenyőben a borjú mindkét oldalát 3 percig sütjük, míg megpirul. Ha kész, félretesszük. A köményt, a koriandert, a fahéjrudat, a narancshéjat és a hagymát a forró serpenyőbe szórjuk, és 5 percig sütjük, közben időnként megkevergetjük. Ráöntjük a marhahúslevest, beletesszük a barnára sült marhahúst és a birset. Lefedjük, és 35 percig hagyjuk főni, azután megfordítjuk a húst, és még 35 percig főzzük, míg porhanyós nem lesz, és a gyümölcs is megpuhul.
(Kuszkusszal kínáljuk.)

Ha nincs birs, használhatunk helyette hámozott, magozott és félbevágott almát vagy kemény körtét, de azt csak a második 35 percre tesszük a hús mellé.
Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Ízvarázs című albumukban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!