Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Báránysült üvegben eltett citrommal

Hozzávalók (4-6 személyre):
1 kicsontozott báránycomb
1 evőkanálnyi citromhéj-befőtt
1-1,5 dkg friss oregánó
2 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanálnyi őrölt bors
1 evőkanálnyi olívaolaj

Báránysült üvegben eltett citrommalA sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A megtisztított citromhéjat felaprítjuk, a fokhagyma-gerezdeket felszeleteljük. A bárányhúsról leszedjük a felesleges zsírt.
A citrombefőttet, az oregánót, a fokhagymát, a borsot és az olajat egy tálban összekeverjük. A báránycomb üregét kibéleljük a citromos töltelékkel. A bárányt egy (hőálló) zsineggel összekötjük, hogy megőrizze a formáját, rácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe. Ízlés szerint átsütjük (45 perc alatt közepesen átsül). Szeletekre vágva tálaljuk.
(Krémes burgonyapürét és friss párolt borsót kínálunk hozzá.)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Ízvarázs című albumukban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!