Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sültzöldség-saláta fokhagymás öntettel

Hozzávalók (4 személyre):
8 kis szelet sütőtök
70 dkg édesburgonya
2 pasztinák
2 kicsi édesköménygumó
2 fej hámozatlan fokhagyma
olívaolaj
tengeri só
őrölt fekete bors
az öntethez:
2 evőkanálnyi almaborecet
3 evőkanálnyi olívaolaj
2 evőkanálnyi parmezán

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Az édesburgonyát és a pasztinákot meghámozzuk, az előbbit apróra, az utóbbit félbe vágjuk. Az édesköményt ugyancsak felezzük.
A sütőtököt, az édesburgonyát, a pasztinákot, az édesköményt és a fokhagymát tepsire tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval és borssal. 35 percig sütjük, míg a zöldségek meg nem puhulnak, és aranyszínűre nem pirulnak. A sütőt kikapcsoljuk, a fokhagymákat kivesszük a tepsiből, a zöldségeket visszatesszük a melegbe.
Az öntethez a fokhagymák héját eltávolítjuk, és robotgéppel vagy aprítóval összetörjük. Hozzáadjuk az ecetet, az olívaolajat, a lereszelt parmezánt, és simára keverjük.
Tálaláskor a fokhagymás öntetet a sült zöldségekre kanalazzuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Ízvarázs című albumukban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!