Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hagymabefőtt

Hozzávalók:
8 vöröshagyma
1 evőkanálnyi kömény
1 evőkanálnyi koriander
7,5 dl fehérborecet
55 dkg barna cukor

HagymabefőttA felszeletelt hagymát közepesen erős tűzön a köménymaggal, a koriandermaggal és az ecettel gyorsan felforraljuk, 15 percig főzzük lefedve, majd beleöntjük a cukrot, és fedő nélkül még 1 óra hosszat főzzük, míg a hagyma megpuhul, és a szirup besűrűsödik. Egy 1,25 literes sterilizált befőttesüvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.
Szendvicsekhez, sült zöldségekhez vagy húsokhoz kínáljuk.

Lezárva a befőtt akár egy évig is eláll. Miután kibontottuk, hűtőben 8 hétig tárolhatjuk.
Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Ízvarázs című albumukban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!