Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csilis sült bab

Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg fekete bab
1 evőkanálnyi olívaolaj
3 piros csili
2 hagyma
16 szelet főtt császárhús
1 evőkanálnyi zsálya
2 gerezd fokhagyma
90 dkg paradicsom
1/2 liter marhahúsleves
1 dkg petrezselyem
2 evőkanálnyi citromlé
tengeri só
őrölt feketebors

Csilis sült bab pirítóssalA babot egy éjszakára, de legalább 3-4 órára vízbe áztatjuk. A paradicsomokat meghámozzuk. A csilipaprikákat kimagozzuk és apróra vágjuk. A fokhagymát felszeleteljük, a főtt császárszalonnát, a hagymát és a petrezselymet ugyancsak felaprítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk a csilit, a hagymát, a császárszalonnát, a zsályalevelet, a fokhagymát, és 3 percig, vagy míg meg nem puhulnak, főzzük.
A hagymás keveréket, a paradicsomot, a levest és a leszűrt babot egy tűzálló edénybe tesszük, lefedjük, és 1 órára, vagy amíg a bab meg nem puhul, a meleg sütőbe tesszük. Hozzákeverjük a petrezselymet, a citromlevet, a sót és a borsot.
(Pirítóssal kínáljuk.)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Ízvarázs című albumukban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!