Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csiliszószban főtt csirke

Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg csirkehús
3 piros csilipaprika
1 evőkanálnyi őrölt gyömbér
1,6 dl szójaszósz
1,25 dl fehér borecet
16 dkg cukor
1,5 dkg friss korianderlevél

Csiliszószban főtt csirkeA csilipaprikákat kimagozzuk és felaprítjuk, a korianderlevelet ugyancsak apróra vágjuk.
A csilit, a gyömbért, a vizet, a szójaszószt, az ecetet és a cukrot - hozzáadva fél liter vizet - egy mély serpenyőben közepes lángon 3 percig melegítjük. Beletesszük a csirkét, lefedjük, és 35 percig főzzük. Időnként megkeverjük. Ezután levesszük a fedőt, és 25 percig tovább főzzük. Addig forgatjuk a csirkét, míg a csiliszószt teljesen be nem issza. Végül hozzákeverjük a korianderleveleket.
(Párolt rizzsel, zöldségekkel tálaljuk.)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Ízvarázs című albumukban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!