Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Meleg csirke citromos kuszkuszsalátával

Hozzávalók (4 személyre):
4 csirkemellfilé
1 evőkanálnyi olívaolaj
őrölt feketebors
2 citrom
20 dkg kuszkusz
3,1 dl csirkehúsleves
2 evőkanálnyi vaj
2 evőkanálnyi citromhéj
2 evőkanálnyi sós kapri
3 evőkanálnyi friss zsálya
5 dkg mandulareszelék
(salátalevelek)

Meleg csirke citromos kuszkuszsalátávalA citromokat félbe vágjuk. A friss zsályaleveleket és a két evőkanálnyi citromhéjat felaprítjuk. A kapribogyókat leöblítjük.
A csirkét bedörzsöljük olívaolajjal, és megszórjuk borssal. Forró, előmelegített grillsütőben vagy rostélyon a hús mindkét oldalát 3 percig sütjük. Ha átsült, félretesszük.
A félcitromokat 1 percre a grillbe vagy a rostélyra rakjuk, vágott felükkel a hő felé.
A citromos kuszkuszhoz a forró húslevesbe (ha az nincs, akkor forró vízbe) belekeverjük a kuszkuszt, lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk, amíg felszívja az összes levet.
Lábasban közepes tűzön felforrósítjuk a vajat. Beledobjuk a reszelt citromhéjat, a kaprit, a zsályát valamint a mandulát, és 7 percig főzzük, amíg a mandula kissé meg nem pörkölődik. Végül hozzákeverjük a kuszkuszt.
A kuszkuszt tányérokra halmozzuk, a felszeletelt csirkehúst és a grillezett citromot a tetejére helyezzük, salátalevelekkel díszítjük.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Ízvarázs című albumukban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!