Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mediterrán vegyestál (Antipasti)

Hozzávalók:
padlizsán
cukkíni
kaliforniai paprika
rákfarok (tisztított)
olívaolaj (extra szűz)
balzsamecet
friss rozmaring
fokhagyma

bors

Olívaolajból egy kis balzsamecettel, friss rozmaringgal, s aprított fokhagymával készíts bőséges marinádot (páclevet).
A (piros és sárga) kaliforniai paprikákat vágd négybe, és nyílt lángon vagy sütőben addig süsd, míg a héja felhólyagzik, s akkor azt húzd le. Magát a paprikahúst tedd a páclébe.
A padlizsánt és a cukkínit karikázd fel ujjnyi vastagra. A szeleteket kend meg olívaolajjal, sózd, borsozd, majd grillrácson, vagy grillserpenyőben mindkét oldalukat süsd meg. Azután ezek is mehetnek hűlni a marinádba.
A rákfarkakat sózd, borsozd, s olívaolajjal megkenve tedd a grillbe. Ha megsült, ez is a páclébe kerül.
Tálalás előtt érleld hűtőben 2-3 órát. (Amikor tálra szeded, nem baj, ha egy kis páclé is megy vele.)

Ezt a receptet Benkö Gábornak [Németország] köszönhetjük, aki megjegyzi, hogy erre a vegyestálra jól illik a marinált rókagomba, valamint a pácolt polip is.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!